U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Franje Mihočke „Hod za svjetlom“

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Franje Mihočke „Hod za svjetlom“

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 5. travnja 2024., otvorena je samostalna izložba podravskog slikara Franje Mihočke pod nazivom „Hod za svjetlom“. Ovom izložbom umjetnik predstavlja svoje likovno djelovanje u proteklih 30 godina, a publika može vidjeti gotovo 80 radova.

Mnogobrojnu je publiku na samom početku pozdravila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel. U svom je obraćanju pobliže opisala Mihočkin život, umjetničko i humanitarno djelovanje, ali i likovno stvaralaštvo.

Potom se obratila književnica Božica Jelušić, autorica predgovora izložbe, govorivši o Mihočkinoj umjetnosti koja se oku čini lagana, no postizanje tako nečega zahtjeva mnogo truda i vještina, prizorima koje viđamo na njegovim slikama, te važnosti i značaju koju ima u očuvanju kulturne baštine Podravine.

Potom se publici obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca, gospodin Hrvoje Janči, pohvaliviši umjetnikovo zalaganje i prisutnost u brojnim manifestacijama i značajnim događanjima u Đurđevcu, te čestitavši na ovoj velikoj samostalnoj izložbi.

Franjo Mihočka se potom u emotivnom govoru zahvalio okupljenima na dolasku i podržavanju njegova rada, te istaknuo veliko zadovoljstvo izložbom u Muzeju Grada Đurđevca.

Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Mihočkinog rodnog mjesta, zaslužno je za glazbeni dio večeri, a publiku je oduševilo izvedbama podravskih pjesama kojima su potaknuli i publiku da zapjeva s njima.

Izložba „Hod za svjetlom“ ostaje otvorena do 28.4.2024.