U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert dua Peljhan-Elezović 

U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert dua Peljhan-Elezović 

Muzej Grada Đurđevca je za ljubitelje klasične glazbe priredio još jedan u nizu koncerata renomiranih hrvatskih glazbenika. Ovog su puta pred đurđevačku publiku stale violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović.  

Koncert je započeo Beethovenovom 4. sonatom za klavir i violinu, op.23 (Presto, Andante scherzoso, piu allegretto, Allegro molto), nastavio se Fantazijom na temu iz opere Nikola Šubić Zrinski koju je skladao Franjo Krežma, a završio Schubertovim Grand duom za violinu i klavir, D574 (Allegro moderato, Scherzo, Presto, Andantino, Allegro vivace). Glazbenice su prije svake skladbe opisale publici što će čuti te su tako koncertu dale i dašak edukativnog karaktera. 

Pijanistica Mia Elezović studirala je i diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studij glazbe nastavila je na Visokoj glazbenoj školi u Beču, a kasnije se usavršavala i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U veljači 2002. diplomirala je klavir i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu. Održala je brojne solističke klavirske recitale, a nastupala je i u mnogim različitim komornim sastavima u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. Kao solistica nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Gudačkim orkestrom Gaudeamus.  

Vlatka Peljhan počela je učiti violinu u Osijeku. Studij je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim magistrirala violinu i violu na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu. Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Puhački orkestar Muzičke akademije i Simfonijske orkestre HNK u Zagrebu i Osijeku. Kao izuzetno aktivna komorna glazbenica bila je članica mnogih ansambala, između ostaloga i Zagrebačkog klavirskog trija s kojim je zabilježila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, te gostovanja na domaćim i međunarodnim festivalima komorne glazbe, te međunarodnih komornih baroknih ansambala Harmonia Antiqua i BalkanBaroque Band.