Otvorena izložba radova učenika likovnog natječaja “Zaplešimo”

Otvorena izložba radova učenika likovnog natječaja “Zaplešimo”

Jedna od brojnih aktivnosti u jesenjem bloku događanja u Muzeju Grada Đurđevca, žirirana je izložba za osnovnoškolce. Ona je svojevrsni hommage francuskom slikaru Henriju de Toulouseu de Lautrecu čija se izložba od travnja do listopada održava u prostoru Donacije ILC.

Temi natječaja pod nazivom „Zaplešimo”, idejna su podloga Lautrecova djela, Moulin Rouge, plesačice, pjevačice i pjevači. Nakon pristiglih radova, njih 81 pregledalo je povjerenstvo u sastavu Edita Janković Hapavel, povjesničarka umjetnosti i etnologinja, viša kustosica Muzeja Grada Đurđevca, Mirko Lekić, učitelj Likovne kulture, i Zoran Vidaković, učitelj razredne nastave i Likovne kulture.

Nakon odabira radova, žiri se usuglasio za dodjelu nagrada učenicama/ima:

1.-4. razredi

1. mjesto: KORINA KOVAČ, 4.r., OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica

2. mjesto: DAMJAN PADOVAN, , 4.r., OŠ Đurđevac – Produženi boravak

3. mjesto: ŠIMUN PADOVAN, 3.r.,  OŠ Đurđevac – Produženi boravak

5.-8. razredi

1. mjesto: JELENA KIRIN, 8.r., OŠ Ljudevita Modeca, Križevci

2. mjesto: LEA ZIDAR, 6.r., OŠ Fran Koncelak, Drnje

3. mjesto: SANJA HORVAT, 7.r., OŠ Jože Horvata, Kotoriba

Nagrađenim učenicama/ ima,  mentorima i svim školama koje su sudjelovale na natječaju uručena su priznanja.

Sve pristigle slike izložene su u galerijskim prostorima muzeja, a na štafelajima su izdvojene nagrađene. Ova izložba rezultat je suradnje sa školama i učiteljima mentorima i samim učenicama/ima.

O projektu, važnosti povezivanja škola i muzeja, uz zahvalu na sudjelovanju, govorila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Jankovic Hapavel, a o samom žiriranju Zoran Vidaković. Kao glazbeni gosti nastupila je plesna skupina „Ritam“ u sastavu Sara Kovač, Una Janković, Hana Mišulin Horvat i Klara Senjan.

U ime gradonačelnika Hrvoja Jančija, predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića i  u svoje ime, sve nazočne pozdravila je i zahvalila na dolasku ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel.

Izložba svih pristiglih učeničkih radova može se razgledati  do 5. studenoga 2023.