39. Susreta likovnih stvaralaca – svečano zatvaranje izložbe

39. Susreta likovnih stvaralaca – svečano zatvaranje izložbe

Hrvatski sabor kulture i Muzej Grada Đurđevca pozivaju na svečano zatvaranje izložbe likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca u nedjelju, 15. listopada 2023. s početkom u 12 sati.

Muzej Grada Đurđevca ovogodišnji je domaćin već tradicionalnog Susreta likovnih stvaralaca – likovne manifestacije Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.

Podsjetimo, u prostorima Muzeja Grada Đurđevca proteklih mjesec dana predstavljena je žirirana izložba likovnih radova kojom se prezentiralo čak 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama i motivima – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike. Izložba je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od čak 312 prijavljenih radova. Impozantan broj radova otkrio je i različite pristupe i tanku granicu između amaterizma i profesionalizma. Mnogi umjetnici svojim dugogodišnjim umjetničkim stažom , a čiji su radovi na ovoj smotri, izišli su iz domene amaterizma.

Izložbu su posjetili brojni posjetitelji od njezina otvaranja, od grupnih organiziranih do individualnih posjeta, te svoje lijepe dojmove ostavili u knjizi utisaka.

Muzej Grada Đurđevca 15. listopada na zatvaranju okupit će brojne autore iz različitih krajeva Lijepe naše, a u svečanom programu Susreta i zatvaranja izložbe najuspješnijim autorima i udrugama bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Realizaciju 39. Susreta i izložbe omogućuju Ministarstvo kulture i medija RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a suorganizaciju potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije. Pozivamo i sve ljubitelje umjetnosti da se pridruže svečanom zatvaranju izložbe u Muzeju Grada Đurđevca!