U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert Zagrebačkog puhačkog trija

U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert Zagrebačkog puhačkog trija

Za poseban glazbeni doživljaj vrhunskih renomiranih glazbenika Zagrebačkog puhačkog trija, pobrinuo se Muzej grada Đurđevca koji je u srijedu, 20. rujna 2023., organizirao  još jedan u nizu koncerata, ugostivši ovaj trio s dugom glazbenom tradicijom. U sastavu Dario Golčić, oboa, Bruno Philipp, klarinet i Žarko Perišić, fagot, trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja, pred najmnogobrojnijom publikom gimnazijalaca, polaznika glazbene škole, te ostalih koji su ljubitelji klasičnih glazbenih izričaja.  Kao posebnost koncerta treba istaknuti i obraćanje publici samih izvođača osvrnuvši se na opis instrumenta na kojima muziciraju, skladbe koje izvode, kao i kompozitore koji ih skladaju. U izvedbenom repertoaru autora publika je uživala i pozvala trio pljeskom na bis.

Ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel zahvalila je na dolasku Zagrebačkom puhačkom triju istaknuvši da ovaj ansambl uživa veliki ugled u Hrvatskoj i inozemstvu održavši brojne koncerte. Dobitnik je i uglednih nagrada kao što su nagrada Vatroslav Lisinski i Nagrada Milka Trnina. Uz svoju dugogodišnju koncertnu djelatnost, Zagrebački puhački trio snimio je i nekoliko studijskih nosača zvuka. Članovi ovog ansambla aktivni su u sklopu brojnih orkestara i sastava poput Simfonijskog orkestra HRT-a, Tamburaškog orkestra HRT-a, Hrvatske komorne filharmonije, te brojnih orkestara u zemlji i inozemstvu. Svoju glazbenu aktivnost usmjerili su i kroz profesorsku aktivnost u okviru obrazovnih institucija, od glazbenih škola do Muzičke akademije u Zagrebu.

I ovaj koncert podržan je od Ministarstva kulture i medija, a muzej kao inicijator upravo mladoj publici omogućava da vrhunske glazbene izvedbe mogu doživjeti i u Gradu Đurđevcu,  u muzejsko-galerijskim prostorima.