U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba 39. Susreta likovnih stvaralaca

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba 39. Susreta likovnih stvaralaca

U prostoru Muzeja Grada Đurđevca otvorena je još jedna zanimljiva izložba likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Žirirana izložba prezentira čak 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama i motivima – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

U uvodnom govoru, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel pozdravila je goste u ime gradonačelnika Grada Đurđevca Hrvoja Jančija, predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića i muzeja, te se osvrnula na umjetničke radove za koje je napravila likovni postav.  Impozantan broj radova otkrio je i različite pristupe i tanku granicu između amaterizma i profesionalizma. Mnogi umjetnici svojim dugogodišnjim umjetničkim stažom , a čiji su radovi na ovoj smotri, izišli su iz domene amaterizma.

Istaknuvši značajne likovne projekte u muzeju , domaće i inozemne, uputila je dobrodošlicu umjetnicima iz raznih krajeva lijepe naše i pozvala na razgledavanje svih atraktivnih kulturnih i turističkih punktova u gradu na dan zatvaranja 14. listopada.

Ispred Hrvatskog sabora kulture nazočnima se obratila Martina Brumen  zahvalivši se domaćinima, Muzeju Grada Đurđevca i gradu Đurđevcu na organizaciji i potpori u tradiciji održavanja ove dugogodišnje smotre kao i Zajednici KUU Koprivničko-križevačke županije, te Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske.

Pozvala je sve nazočne i na zatvaranje 39. Susreta likovnih stvaralaca koje će biti upriličeno uz prisustvo svih autora 14. listopada u prostorima Muzeja Grada Đurđevca kada će biti dodijeljena priznanja i nagrade autorima.

Ispred Zajednice KUU Koprivničko-križevačke županije obratila se Nada Šešić zahvalivši se Hrvatskom saboru kulture i Muzeju Grada Đurđevca na organizaciji i gostoprimstvu.

U prigodnom dijelu programa nastupile su Marta Cikoš i Marija Zalar na violinama uz pratnju i korepeticiju prof. Ive Blažev ispred Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Realizaciju 39. Susreta i izložbe omogućuju Ministarstvo kulture i medija RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a suorganizaciju potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.

Izložba likovnih radova može se razgledati u prostoru Muzeja Grada Đurđevca do 14. listopada 2023.  kad će se održati i ovogodišnji 39. Susret likovnih stvaralaca s početkom u 12:00 sati.