15. rujna - 15. listopada 2023.

Otvorenje izložbe 39. Susreta likovnih stvaralaca

Hrvatski sabor kulture i Muzej Grada Đurđevca pozivaju na otvorenje izložbe likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca u petak, 15. rujna 2023. s početkom u 19 h.

Izložba će u postavu od 15. rujna do 15. listopada 2023. predstaviti čak 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Izložba je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od čak 312 prijavljenih radova. Za izbor radova zaslužne su povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i nezavisna kustosica Iva Körbler i akademska slikarica Aleksandra Goreta.

Postav izložbe završava 15. listopada 2023. tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.

Ovogodišnji 39. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 15. listopada 2023. s početkom u 12 h u Muzeju Grada Đurđevca, koji će tada otvoriti svoja vrata brojnim autorima iz različitih krajeva Lijepe naše, a u svečanom programu Susreta i zatvaranja izložbe najuspješnijim autorima i udrugama bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Realizaciju 39. Susreta i izložbe omogućuju Ministarstvo kulture i medija RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a suorganizaciju potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.

Povratak na izložbe