U Muzeju grada Đurđevca otvorena izložba slika Rotary Cluba Koprivnica

U Muzeju grada Đurđevca otvorena izložba slika Rotary Cluba Koprivnica

U prostoru Muzeja Grada Đurđevca otvorena je jedna već tradicionalna Izložba slika pod nazivom “Legrad 2023.” Muzej Grada Đurđevca već petnaestnaestak godina otvara vrata izložbi likovnih radova nastalih u likovnoj radionici koja se održava  u organizaciji Rotary cluba iz Koprivnice.

Ova izložba ponudila je kao i dosad širok spektar od 30 radova i  22 autora različitih pristupa, tehnika i motiva. Polazište za odabir autora prepušten je rotarijancima, baziran na višegodišnjim susretima, druženjima i želji samih umjetnika da daju svoj osobni doprinos ovoj humanoj akciji.

Da podsjetimo da su rotarijanci proveli niz akcija pomažući mladima podupirući donacijama škole, djecu s posebnim potrebama te učenike slabijeg imovinskog stanja zamjetnih uspjeha i ostvarenih rezultata u školi. Upravo aukcijom likovnih djela umjetnika prikupljaju se sredstva kako bi se upravo njima olakšalo daljnje školovanje.

U uvodnom govoru, goste je pozdravio direktor  Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mario Fuček u svoje ime i  ime ravnateljice Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, gradonačelnika Grada Đurđevca Hrvoja Jančija i predsjednika gradskog vijeća Željka Lackovića.

Ispred Rotary cluba nazočnima se obratio Siniša Jelovčan istaknuvši humanost akcije i poziv na Rotary bal na kojem će biti aukcija slika. Ova izložba u muzeju upravo je prilika da svi zainteresirani mogu razgledati u galerijskom prostoru djela eminentnih slikara. Ove godine ovoj akciji uključili su se umjetnici Dražen Eisenbeisser, Mirko Horvat, Pero Topljak, Andreja Živko, Toni Franović, Đurđica Balog, Željko Korošec, Zoran Homen, Darko Bakliža, Darko Markić, Ivan Tomasović, Ivan Andrašić, Marija Belša, Matija Tomšić, Gordana Špoljar Andrašić, Zdravko Šabarić, Dragutin Ciglar, Hrvoje Marko Peruzović, Marijan Štimac, Iva Bolfek, Željko Mucko i prof. Zlatko Kauzlarić Atač.

U prigodnom dijelu programa nastupio je Lovro Rasinec.

Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje  Rotary Cluba Koprivnica i Muzeja Grada Đurđevca s istim ciljem, a to su humana načela i pomoć bar malom dijelu, školarcima koji nastavljaju svoje školovanje.

Izložena djela mogu se razgledati do 07. rujna 2023. godine.