Održana ljetna muzejska družionica u Hrvatskoj Sahari i likovna radionica

Održana ljetna muzejska družionica u Hrvatskoj Sahari i likovna radionica

Ove srijede, 23. kolovoza održana je posljednja ljetna muzejska družionica u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca, koja je okupila desetak osnovnoškolaca u Hrvatskoj Sahari.

Sudionici družionice su tako imali priliku posjetiti đurđevačku Hrvatsku Saharu gdje su upoznali životinje koje žive u našem mini zoološkom vrtu. Najatraktivnije su bile deve koje su uživale u pažnji koju su dobile od svojih najmlađih posjetitelja. Uz deve, djeca su susrela i razigrane patuljaste koze, ljame, konje i raznovrsnu perad. Timaritelj Matija upoznao je djecu sa svim poslovima i obavezama koje rad sa životinjama iziskuje što uključuje hranjenje životinja, čišćenje staja, timarenje životinja i održavanje prostora. Radoznali sudionici imali su puno zanimljivih pitanja kroz čije su odgovore saznali sve o načinu ophođenja prema životinjama te poštovanju koje one iziskuju.

Okupljena djeca su kroz boravak u prirodi i interakciju sa životinjama ostvarila poseban doživljaj koji su kasnije prikazali na papiru kroz svoj kreativan izražaj. Kroz likovnu radionicu nastala su prava mala umjetnička djela koja su ispunjena različitim životinjama koje žive Hrvatskoj Sahari. Radovi će biti izloženi u vanjskim prostorima Staroga grada do slijedeće srijede.