Muzej Grada Đurđevca bilježi sve veću posjećenost tijekom ljeta

Muzej Grada Đurđevca bilježi sve veću posjećenost tijekom ljeta

Muzej Grada Đurđevca bilježi veliku posjećenost tijekom ljetnih mjeseci, zanimljivi sadržaji u muzeju te ostala ponuda sadržaja i događanja u gradu Đurđevcu, razlogom su dolaska sve većeg broja posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Nakon iznimno uspješne proljetne sezone, kad je muzej posjetilo preko pedesetak grupa školaraca, djece vrtićke dobi i odraslih, kroz ljetne mjesece bilježi se najveći broj pojedinačnih posjeta i obiteljskih dolazaka.

Uz izniman interes za inozemnu izložbu „Svjetla Moulin Rougea“ umjetnika Henrija de Toulouse – Lautreca, sadržaje poput Interpretacijskog centra Picokijade i aktualnih izložbi „Biciklisti“ i „Ono što pripada biciklu“ stvoren je kulturno – turistički sadržaj kojeg su prepoznali domaći, ali i strani turisti iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Češke, Nizozemske, Poljske i Turske. Upravo pozitivni dojmovi koji su ispisani na raznim jezicima u knjizi dojmova pokazuju nam koliko su posjetitelji oduševljeni i iznenađeni činjenicom da jedan mali grad poput Đurđevca ima velike izložbe i bogat kulturni sadržaj. U nastavku možete pročitati neke dojmove koji su ostali zabilježeni u knjizi:

„Jako lijepo i edukativno. Veliki smo ljubitelji Henrija de Toulouse – Lautreca i ovo nas je jako ugodno iznenadilo. Sve pohvale organizaciji. „

„Prekrasna izložba u prekrasnom gradiću: toliko malom, a toliko interesantnom. Samo tako nastavite! Čestitamo“

„Impresivno! Sve riječi pohvale!“

„Amazing exhibition!!! Thank you!“

„Zanimljivo, interesantan način prezentacije sadržaja!“

Uz brojne posjete, muzejsko osoblje usmjereno je upravo na posjetitelje uz upućivanje u sadržaje, korištenje tableta s naglaskom na virtualnu stvarnost u Interpretacijskom centru Picokijade, te prodaju suvenira iz sadržajne suvenirnice koja je obogaćena i pratećom ponudom suvenira uz inozemnu izložbu „Svjetla Moulin Rougea“. Također, tijekom ljetnih mjeseci Muzej Grada Đurđevca prilagodio se posjetiteljima kroz produženo radno vrijeme vikendom, praznicima i blagdanima.

S obzirom na atraktivnost izložbi i aranžman koji uključuje i ostale turističke sadržaje vezane uz utvrdu, pretpostavljamo da će Muzej Grada Đurđevca nastaviti trend porasta broja posjeta i u nadolazećim mjesecima.