Održana ljetna muzejska družionica „Slikamo i crtamo sadržaje u muzeju – Interpretacijski cenatar Picokijade i izložbe“

Održana ljetna muzejska družionica „Slikamo i crtamo sadržaje u muzeju – Interpretacijski cenatar Picokijade i izložbe“

U Muzeju Grada Đurđevca ove srijede, 16.8.2023. održana je još jedna u nizu ljetna družionica  koja je okupila desetak sudionika koji su znatiželjno istražili sadržaje unutar muzeja.

Okupljena djeca prvo su krenula u razgledavanje sadržaja unutar muzeja, posjetila su inozemnu izložbu „Svjetla Moulin Rougea“ francuskog umjetnika Henrija de Toulouse – Lautreca, zatim Interpretacijski centar Picokijade, aktualnu izložbu „Bicikli“ akademika Zlatana Vrkljana te dokumentarističku izložbu „Ono što pripada biciklu“ iz privatne zbirke Hloušek.  Razgledavajući sadržaje unutar muzeja, djeca su uočila neke zanimljive detalje koje su kroz svoj osobni likovni izražaj prenijela na papir. Mali umjetnici su na kreativan način korištenjem bojica, flomastera i pastela crtali motive poput pijetla, narodne nošnje, utvrde i motiva s litografija izložbe Toulouse – Lautreca. Uz druženje s muzejskim osobljem djeca su zavirila u prostore muzeja te naučila nešto više o kulturnoj baštini našeg kraja.

Iduća družionica održat će se u srijedu,  23. kolovoza u 10 sati na kojoj ćemo posjetiti Hrvatsku Saharu. Radionice su besplatne, a materijal za rad je osiguran.