LJETNA MUZEJSKA DRUŽIONICA/RADIONICA S ANDREJOM ŽIVKO ODUŠEVILA BROJNE OSNOVNOŠKOLCE

LJETNA MUZEJSKA DRUŽIONICA/RADIONICA S ANDREJOM ŽIVKO ODUŠEVILA BROJNE OSNOVNOŠKOLCE

Uz muzejske poslove, pripreme izložbi, vodstva grupa, rad u suvenirnici i drugim aktivnostima Muzej Grada Đurđevca plijeni pažnju mnogih posjetitelja domaćih i inozemnih gostiju, a kroz ljeto i najmlađih.

Za male prijatelje osnovnoškolce muzejsko osoblje pobrinulo se da ih razveseli tijekom ljetnih praznika radionicama koje su vezane uz likovnost, druženje s umjetnicima kroz boravak u muzeju i na zraku uz edukativne teme. I ove srijede bila su popunjena sva mjesta djevojčicama i dječacima raznih dobnih skupina koji su na ovoj ljetnoj družionici uživali s gošćom, umjetnicom Andrejom Živko koju je predstavila ravnateljica muzeja, viša kustosica Edita Janković Hapavel.

Podsjetimo da je upravno Andreja spojila svoje dvije profesije. Naime ona je diplomirala na Učiteljskoj akademiji, smjer predškolski odgoj i to upravo na temi likovnog izražavanja. Njezin rad s djecom oplemenjivali su je tijekom godina, razvijali maštu koja je dolazila do izražaja u nastanku mnogih likovnih radova, oslikavanju svega što joj se čini zanimljivim i posebnim, poput raznih drvenih predmeta dijelova namještaja, stolova, stolica, kreveta, zidova, odjeće i sl. Oslikani predmeti i slike doista su čarobni, maštoviti i veseli, a upravo sve to želi prenijeti i na najmlađe. I naš grad upravo je ove godine dočekao najposjećenije turiste -školarce- s Andrejinim vizualima – “totemima“ ispred kulturnih i turističkih atrakcija u gradu i velikim plakatom dobrodošlice u Grad Đurđevac.

Umjetnica je polaznike radionice  uvela u svijet likovnosti kroz priču o devama i velikom srcu Đurđevca, kako je i naslov slikovnice autorice teksta Silvije Šesto i ilustratorice Andreje Živko.  Nakon razgovora i odabira tema, najmlađi su se upustili u crtačku avanturu s najčešćim motivima – devama, pijetlu i starom gradu. Uz upotrebu različitih tehnika  nastala su mala umjetnička djela koja će biti izložena u vanjskim prostorima Staroga grada do slijedeće srijede. Do tada uživajmo u njima!

(EJH, Foto: Arhiv Muzeja Grada Đurđevca)