Predstavljanje monografije – retrospektive slika i pjesama – Barbare Percač

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca, Interpretacijskom centru Picokijade, upriličeno je predstavljanje monografije – retrospektive slika i pjesama – Barbare Percač, koprivničke slikarice. Svoju slikarsku strast njeguje već više od pola stoljeća, isprva usmjerena prema naivnom likovnom izrazu, koji ju je svrstao među prvu grupu naivnih slikarica. Vremenom napušta naivni likovni izraz te se usmjerava prema novim likovnim pravcima i tehnikama.

Bila je aktivna članica Likovne sekcije Podravka 72, članica Udruge August Šenoa u Zagrebu i osnivačica Likovnog društva medicinski centar Koprivnica. Sudjelovala je na mnogim likovnim kolonijama, izložbama Hrvatskog sabora kulture neprofesionalnih likovnih stvaraoca i humanitarnim akcijama, što čini i danas kao umirovljenica.

U uvodnom govoru na predstavljanju monografije, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, pozdravila je u svoje ime i ime gradonačelnika Grada Đurđevca Hrvoja Jančija sve nazočne, a po tom se osvrnula na umjetnički izričaj autorice. Monografiju je predstavio Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Koprivnica, a gosti večeri bili su Marija Hegedušić i Ivan Picer koji su večer obogatili čitanjem autoričinih pjesama.