U prepunom salonu Muzeja Grada Đurđevca održan je koncert renomiranih Zagrebačkih solista

U prepunom salonu Muzeja Grada Đurđevca održan je koncert renomiranih Zagrebačkih solista

U velikom salonu Muzeja Grada Đurđevca uz potporu Ministarstva kulture i medija , u nedjelju, 25. rujna 2022. održan je koncert najuglednijeg hrvatskog komornog ansambla – Zagrebački solisti.

Nakon pet godina, brojna publika je imala priliku uživati u koncertu vrhunskih Zagrebačkih solista, a predstavili su se izvedbama:

Amando IvančićSimfonija u G-duru, br. 9

I. Allegro

II. Andante

III. Allegro

Franz Schubert: Simfonija u B-duru, br. 5, D. 485, za gudače obradio Sreten Krstić 
III. Menuetto – Allegro molto
IV. Allegro vivace

Niccolò Paganini/Sreten Krstić: Varijacije na Capriccio u a-molu, br.24

Joseph Haydn: Simfonija u G-duru, br. 88, Hob. 1/88,

IV. Allegro con spirito 

Repertoar ansambla obuhvaća gotova sva razdoblja i stilove, a posebna pozornost usmjerena je interpretacijama baroknih majstora. Snimili su 70-ak ploča i primili mnoge nagrade, među kojima su medalja UNESCO-a, medalja Pablo Casals, odlikovanje grada Plauena, nagrade Vladimir Nazor, Milka Trnina, Grada Zagreba i mnoge druge.

Do danas su Zagrebački solisti održali preko 3.500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama, redovito su gostovali na najpoznatijim glazbenim festivalima, a uz njih su muzicirali brojni ugledni solisti.

Kako u Đurđevcu djeluje Područni odjel glazbene umjetničke škole Fortunat Pintarić, Koprivnica, polaznicima i široj publici, Muzej želi omogućiti neposredan kontakt s različitim stilovima muziciranja i glazbenim izričajima.