U Muzeju Grada Đurđevca održana  ljetna družionica  Leptiri

U Muzeju Grada Đurđevca održana  ljetna družionica  Leptiri

Muzej grada Đurđevca, u već tradicionalnom terminu srijedom pod nazivom družionica, okupio je sve one koji su htjeli čuti nešto o leptirima. Početak družionice bio je u Muzeju Grada Đurđevca gdje se razgovaralo o tim krhkim letačima koji plijene pažnju svojom ljepotom. Nakon druženja u muzeju djeca su  posjetila Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci gdje su imala priliku čuti o njima, vrstama i brojnosti leptira na našem području, te ostalim zanimljivostima. Radionicu je vodila ravnateljica, viša kustosica muzeja Edita Janković Hapavel uz asistenciju studentice Kristine Špoljarić.

Bila je to prilika uputiti se i u novi Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i podsjetiti na profesora biologije, doktora bioloških znanosti, rođenog Đurđevčana Radovana Kranjčeva koji je, uz ostalo, dao veliki doprinos znanosti novim otkrićima i saznanjima vezano uz temu leptira.

Šetnjom kroz Posjetiteljski centar mladi polaznici prošli su razdoblje od prije 18 milijuna godina pa sve do danas, te naučili kako se kroz godine razvijalo i mijenjalo naše područje,  klima i životinjski svijet, te  iskušali simulaciju potresa. Djeca su kroz VR naočale gledali razne vrste leptira koji borave na Đurđevačkim pijescima, te naučili ponešto o rijeci Dravi.

Sljedeća ljetna družionica pod nazivom Druženje u Sahari i likovna radionica održat će se 10. kolovoza u 10 sati te pozivamo svu zainteresiranu djecu da se pridruže radionici.