Muzej Grada Đurđevca bilježi sve veću posjećenost

Muzej Grada Đurđevca bilježi sve veću posjećenost

Muzej Grada Đurđevca bilježi veliku posjećenost u travnju. Dobre meteorološke prilike, povoljna epidemiološka situacija i zanimljivi sadržaji u muzeju te ostala ponuda sadržaja i događanja u gradu Đurđevcu, razlogom su dolaska sve većeg broja organiziranih skupnih posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske.

Najveći broj pojedinačnih posjeta i obiteljskih dolazaka zabilježen je vikendom. Upravo tada uz brojne posjete, muzejsko osoblje usmjereno je upravo na posjetitelje uz upućivanje u sadržaje, korištenje tableta s naglaskom na virtualnu stvarnost, te prodaju suvenira iz sadržajne suvenirnice koja je obogaćena i novom pratećom ponudom suvenira uz veliku internacionalnu izložbu „Orijent i Okcident” Friedensreicha Hundertwassera i Shoichija Hasegawe, otvorene u suradnji s Galerijom Böttingerhaus te kolekcionarom Richardom H. Mayerom, a pod pokroviteljstvom sponzora : Hrvatske šume d.o.o i INA -Industrija nafte d.d.

Uz Interpretacijski centar Legende o Picokima i aktualne izložbe Fotografske impresije, Foto- kino kluba „Picok” koja ostaje otvorena do 1. svibnja 2022, muzej je, što se pokazalo najavom velikog broja grupnih posjeta za nadolazeći svibanj i lipanj, postao prepoznatljivom i poželjnom destinacijom ciljanog dolazaka mnogih turista i posjetitelja, a tome je i doprinijela podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja, izdavši preporuku osnovnim i srednjim školama za posjet izložbi „Orijent&Okcident”.