Fotografske impresije OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ČLANOVA FOTO-KINO KLUBA „PICOK”, ĐURĐEVAC

Fotografske impresije OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ČLANOVA FOTO-KINO KLUBA „PICOK”, ĐURĐEVAC

U Muzeju Grada Đurđevca u suradnji s Foto-kino klubom „Picok“ iz Đurđevca, u petak, 8. travnja 2022. otvorena je izložba pod nazivom Fotografske impresije, kao slijed kontinuiteta djelovanja fotografskog kluba u Đurđevcu, koji njeguje tradiciju fotografije od devedesetih, kada postaje poznato okupljalište fotografa na izložbama međunarodnog karaktera.

Prisutne je pozdravila i o izložbi govorila ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel, članica Foto-kino-kluba „Picok“, dok je o aktivnostima kluba i članovima govorila Anđela Lenhard Antolin, također članica kluba.  Članovi Foto-kino kluba „Picok” predstavljaju se na izložbama fotografija u zemlji i inozemstvu, te na taj način promoviraju ne samo Đurđevac, nego i Hrvatsku. Osobito to čine fotografijama koje prikazuju prirodne i ambijentalne vrijednosti zavičaja, a marljivo bilježe sve značajnije događaje i programe koje organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Fotografije članova đurđevačkog Foto-kino kluba su se u proteklih pet godina mogle vidjeti na više od tristotinjak izložbi, u tridesetak država širom svijeta, a na mnogima od njih, osvojili su nagrade i priznanja.

Zbog svih navedenih aktivnosti i ostvarenih zapaženih rezultata, Foto-kino klub „Picok“,  Đurđevac 2021. godine dobio je nagradu Grada Đurđevca „Plaketu Sv. Juraj“.

Izložbu Fotografske impresije otvorio je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio rad Foto – kino kluba te naglasio kako je zbog svih navedenih aktivnosti i ostvarenih zapaženih rezultata, Foto-kino klub „Picok“,  Đurđevac 2021. godine dobio nagradu Grada Đurđevca „Plaketu Sv. Juraj“.

Posjetitelji su mogli uživati i uz glazbene brojeve gostiju, Darka Marića na gitari i Vladu Sepa na harmonici.

Izložba će se moći razgledati od petka 8.4.2022. do 1.5.2022. godine.