IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ČLANOVA FOTO-KINO KLUBA „PICOK”, ĐURĐEVAC

Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Foto-kino klubom „Picok“ iz Đurđevca, upriličuje izložbu pod nazivom Fotografske impresije, kao slijed kontinuiteta djelovanja fotografskog kluba u Đurđevcu,

koji njeguje tradiciju fotografije od devedesetih, kada postaje poznato okupljalište fotografa na izložbama međunarodnog karaktera, a koje su se održavale u galerijskim prostorima nekadašnjeg Centra za kulturu, odnosno Muzeju Grada Đurđevca, pod nazivom Međunarodni salon umjetničke fotografije, koja zauzima istaknuto mjesto u svijetu umjetnosti.

Foto-kino klub „Picok“ najuspješniji je i najaktivniji takav klub na području Koprivničko-križevačke županije, a postaje sve poznatiji i u Republici Hrvatskoj i izvan njenih granica. Članovi Foto-kino kluba „Picok“ jedini su u našoj županiji koji sudjeluju na izložbama fotografija u zemlji i inozemstvu, te na taj način promoviraju ne samo Đurđevac, nego i Hrvatsku. Osobito to čine fotografijama koje prikazuju prirodne i ambijentalne vrijednosti zavičaja, a marljivo bilježe sve značajnije događaje i programe koje organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Fotografije članova đurđevačkog Foto-kino kluba su se u proteklih pet godina mogle vidjeti na više od tristotinjak izložbi, u tridesetak država širom svijeta, a na mnogima od njih, osvojili su nagrade i priznanja.

Zbog svih navedenih aktivnosti i ostvarenih zapaženih rezultata, Foto-kino klub „Picok“,  Đurđevac 2021. godine dobio je nagradu Grada Đurđevca „Plaketu Sv. Juraj“.

Motivi krajobraza, žitnih polja, rijeke Drave, jezera, drveća i pitoresknih krajobraza Podravine, samo su mali dio ove izložbe čije će se otvorenje održati

u petak, 8. travnja 2022. u 19 sati u Muzeju Grada Đurđevca,

uz glazbene goste: Darka Marića, gitara i Vladu Sepa, harmonika.

Izložba će se moći razgledati od petka 8.4.2022. do 1.5.2022. godine.