Od reciklaže do umjetnosti

Od reciklaže do umjetnosti

Muzej Grada Đurđevca već niz godina surađuje s Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba (ALU) i izv.prof.art. Dankom Friščićem. Tako je, da podsjetimo, muzejska publika imala prilike vidjeti proteklih godina likovna ostvarenja – slike, skulpture, instalacije studenata koji su izlagali u Muzeju Grada Đurđevca. Uskoro će ponovno biti dragi gosti u našem gradu, u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i ALU iz Zagreba kroz umjetničko-ekološki projekt u službi prirode.

Ovom prilikom akcent je stavljen na važnost očuvanja okoliša i umjetnost kao važnog i snažnog poticatelja i generatora podizanja svijesti o održivom razvoju, posebno kroz pametno i svrsishodno zbrinjavanje otpada kao važnog dugoročnog čimbenika kvalitete naših života i budućnosti.

Ovom prilikom studenti ALU će izraditi svoje radove, instalacije, prostorne intervencije i promišljanja na tu temu stvarajući skulpture poput đurđevačke deve, te tako skrenuti pažnju na nerazdvojivost čovjeka, njegova djelovanja i prirode.

Sve će to biti omogućeno kroz suradnju i s Gradom Đurđevcem i Komunalnim uslugama Đurđevac koje su osigurale sav potreban materijal.

Bit će to još jedan od načina podizanja svijesti o važnosti zbrinjavanja otpada, mogućnosti korištenja kroz razne sfere umjetnosti koje nas oplemenjuju, a istovremeno i velika globalna poruka svijetu.