Valentinovo u Muzeju Grada Đurđevca

Valentinovo u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca pridružuje se obilježavanju Valentinova – dana zaljubljenih, te je pripremio svojim posjetiteljima lijep ugođaj u veži utvrde Stari grad. Zakoračivši u utvrdu, ulazite u šumu zaljubljenih ukrašenu brojnim srcima, a pripremili smo i kutak za fotografiranje gdje možete napraviti uspomenu koja će vas podsjećati na Valentinovo u Đurđevcu.

Ovo je prilika da podsjetimo tko je Sveti Valentin. On je bio svećenik i mučenik iz 3. stoljeća, a običaj da se on smatra zaštitnikom zaljubljenih dolazi od toga što se 14. veljače slavi njegov dan. Legende kažu da je Valentin pogubljen zbog toga što je prkosio zakonu cara Klaudija koji je odlučio da se mladi muškarci ne smiju ženiti već služiti isključivo vojsci. Valentin je stoga u tajnosti održavao vjenčanja zaljubljenih parova sve dok ga vlasti nisu pronašle i pogubile.

Pozivamo vas da vikend zaljubljenih provedite u posjetu Đurđevcu, utvrdi Stari grad i Muzeju Grada Đurđevca gdje vas čeka stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate, Interpretacijski centar Picokijade i izložba Ivana Lackovića Croate povodom devedesete godišnjice umjetnikova rođenja.