Posjeti u Muzeju Grada Đurđevca

Posjeti u Muzeju Grada Đurđevca

Nakon sunčanog i toplog listopada, popunjenog dolascima organiziranih grupa posjetitelja, s dolaskom hladnijeg vremena Muzej Grada Đurđevca proteklog su tjedna posjetile manje grupe s ciljem upoznavanja kulturnih sadržaja grada Đurđevca i muzeja.

Tako je gradonačelnik Garešnice sa svojim suradnicima posjetio muzej i razgledao stalni postav, Interpretacijski centar Picokijade i Donaciju Ivana Lackovića Croate te dokumentarno-umjetničku izložbu o Božidaru Becku. Potaknut dobrim turističkim i kulturnim praksama Đurđevca i sam je želio vidjeti čime je privučen velik broj posjetitelja koji unatoč epidemiji svoje slobodno vrijeme provode u Đurđevcu. Ovaj posjet, kao i nekolicina proteklih, u izvjesnom je smislu i upoznavanje sa sadržajima koji će sukladno svojim mogućnostima i pričama temeljenim na baštini, biti temelj nekih novih sadržaja.

Muzej je posjetila i Ratna škola Ban Josip Jelačić koja se u okviru redovnog plana i programa izobrazbe uputila na studijsko putovanje u sjeverozapadnu Hrvatsku. Poučeni lijepim i ugodnim prošlogodišnjim iskustvom i nova je generacija polaznika posjetila Đurđevac. Uz ostale turističke sadržaje, poput Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci i Hrvatske Sahare, posjetili su i muzej gdje su čuli ponešto o Đurđevcu, zašto nas zovu Picoki i svim ostalim sadržajima u muzeju.