Otvorenje izložbe LEGO modela članova kluba KOCKICE

Otvorenje izložbe LEGO modela članova kluba KOCKICE

Po prvi puta, a na radost, osobito najmlađih, u Muzeju Grada Đurđevca 18. rujna 2021. otvorena je izložba LEGO modela članova kluba KOCKICE.

Kockice su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj, a trenutno broje oko 70 članova u cijeloj Hrvatskoj. Klub surađuje i s drugim klubovima u zemlji i inozemstvu, te sudjeluje na brojnim izložbama gdje okupljeni zaljubljenici u LEGO kockice mogu vidjeti vrlo zanimljive modele.

Okupljene je na početku otvorenja pozdravila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, koja je podsjetila da u Interpretacijskom centru Picokijade također postoji maketa koja plijeni pažnju najmlađih,  utvrda Stari grad i Legenda o Picokima, a sve zahvaljujući jednom od članova kluba Davoru Jendrašiću. Objasnivši kako je došlo do suradnje, ravnateljica je izrazila i želju za nastavkom iste i pozvala sve zaljubljenike u Lego kockice da posjete izložbu. O samom radu kluba i izloženim modelima govorio je Dinko Petz, tajnik kluba Kockice. Izložbu je potom otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, iskazavši zadovoljstvo izložbom,  ponajprije namijenjenom našim najmlađima.

Na izložbi u galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca, publika će moći vidjeti modele koje je izradilo nekoliko članova kluba, a izložba će zasigurno biti zanimljiva svim uzrastima. Od dvoraca, vitezova, gusara pa sve do nebodera i svemirske stanice.

Ovom izložbom Muzej nastavlja svoju dugogodišnju praksu kontinuiranog njegovanja i poticanja kreativnosti i kreativnog izričaja kod djece i mladih na području Đurđevca i šire. Tako je i izložba LEGO modela, uz razne radionice i događanja prepoznata kao izuzetno atraktivna za sve generacije, ponajviše mlade i djecu.

Izložba će biti otvorena do 18. listopada 2021. godine.