25. lipnja - 22. kolovoza 2021.

Otvorena izložba slika Velimira Trnskog u Muzeju Grada Đurđevca

U sklopu obilježavanja Picokijade 2021., u petak 25. lipnja, u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba Velimira Trnskog naziva „Mjesta, svjetla i boje sjećanja i prirode”. Izložba je to koja je pripremljena s  ciljem promoviranja domaćih umjetnika koji su svojim stvaralaštvom dosegli visoku razinu umjetničkog izražavanja.

Na izložbi u Đurđevcu, gdje izlaže po prvi put, autor se predstavlja s dva ciklusa – Povratak i Zvuk boje, a izložena je 51 slika. Velimir Trnski umjetnik je koji djeluje već više od 6 desetljeća na likovnoj sceni, aktivno predstavljajući svoj umjetnički opus kroz razne cikluse. Rođen u Podravini, školovan u Zagrebu i Amsterdamu, održao je stotine izložbi diljem domovine i svijeta prenoseći duh svoje domovine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a zadnja mu je dodijeljena kao najboljem pejzažistu u Francuskoj 2020. godine.

Okupljene na izložbi pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, progovorivši i ponešto o radu autora. Potom se obratio autor predgovora kataloga izložbe, profesor Krunoslav Kamenov, osvrnuvši se više na izložena djela. Izložbu je otvorio zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Matija Bažulić, zaželivši svima okupljenima ugodan boravak na ovogodišnjoj Picokijadi. Na samom se kraju publici obratio i sam autor, Velimir Trnski, zahvalivši svima na dolasku.

Izložba se može razgledati do 22. kolovoza 2021.

Sponzor izložbe je INA – Industrija nafte, d.d, kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Povratak na izložbe