U Đurđevcu održana 40. Skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

U Đurđevcu održana 40. Skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

U Domu kulture u Đurđevcu održana je 40. Skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja na kojoj je sudjelovalo 60-ak knjižničara iz narodnih i školskih knjižnica s područja Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Skupštinu je svečano otvorila predsjednica društva Silvija Perić, a u ime domaćina svima se obratila ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber zaželjevši im dobrodošlicu uz kratko predstavljanje današnjeg programa.

U ime gradonačelnika grada Đurđevca Hrvoja Jančija i predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Željka Lackovića goste Skupštine je pozdravio podpredsjednik Gradskog vijeća Matija Bažulić istaknuvši kako je ovo jedno od prvih ovakvih događanja u novoobnovljenome Domu kulture, poželjevši svima dobru zabavu u Đurđevcu.

U glazbenom djelu službenog programa nastupili su polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić u Đurđevcu, a nakon službenog djela u kojem su održana zanimljiva stručna predavanja uživo te putem zoom platforme, uslijedilo je predstavljanje 23. broja časopisa Svezak te dodjela nagrada najknjižničarima i počasnim članovima. Najknjižničarkama za 2021. godinu, za izniman rad i rezultate u struci, proglašene su dvije knjižničarke iz Koprivnice – Ranka Janus iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica i Nikolina Sabolić, školska knjižničarka iz Osnovne škole “Đuro Ester” Koprivnica, dok su počasnim članovima proglašeni Marinko Iličić, dugogodišnji ravnatelj i Ilija Perić, dugogodišnji voditelj matične služne. Obojica iz Narodne knjižnice”Petar Preradović” Bjelovar.

Skupština i druženje završili su posjetom Muzeju grada Đurđevca i razgledom izložbe Leonarda da Vincija te posjetom mini zoološkom vrtu, Hrvatskoj Sahari.