Koncert jazz fusion sastava More Love Ensemble u atriju Starog grada

Koncert jazz fusion sastava More Love Ensemble u atriju Starog grada

U sklopu održavanja Picokijade, Muzej Grada Đurđevca je pripremio koncert sastava More Love Ensemble koji će se održati u subotu, 19.6.2021. s početkom u 19:00 sati u atriju utvrde Stari grad.

More Love Ensemble svojim nastupom predstavlja album Crossing koji je inspiriran hrvatskim kompozitorima klasične glazbe. Nakon 2 albuma objavljena za Aquarius Records, sastav se proširuje iz trija u kvintet, te inspiraciju za treći album ”Crossing”, pronalazi u domaćim kompozitorima klasične glazbe: L. Sorkočević, V. Lisinski, I. pl. Zajc, B. Bersa, D. Pejačević, I.Tijardović, J.Gotovac i B. Papandopulo, dajući svoju impresiju na kulturne stupove hrvatske klasične glazbe.

Sastav čine Melita Lovričević (vokal i efekti), Petar Ćulibrk (klavir),Marko First (akustična i električna violina), Luka Žužić (trombon, klavijature) te Enos Kugler (bubnjevi).

Sastav bilježi nekoliko turneja u 2019. godini: Kina i Maroko, gdje su u ulozi kulturnih ambasadora Republike Hrvatske, imali priliku predstavljati repetoar sa svoja prethodna dva albuma na najvećim kulturnim festivalima, te u veleposlanstvima.Koncert je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.