Otvorena izložba slika Gordane Špoljar Andrašić „Okrhak memorije II” u Muzeju Grada Đurđevca

Otvorena izložba slika Gordane Špoljar Andrašić „Okrhak memorije II” u Muzeju Grada Đurđevca

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 4.6.2021., otvorena je samostalna izložba koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić pod nazivom „Okrhak memorije II”.

Izložene slike i crteži proširuju se u ambijent uz pomoć in situ instalacija i zvučnog zapisa koji su također dio iste teme. Izložba predstavlja autoričino istraživanje vlastitog identiteta i smisla postojanja te varljivosti sjećanja, kako osobnog, tako i kolektivnog. Ovom se izložbom osobito posvetila temi djetinjstva i djevojaštva u kojima vidi početke naših potraga za vlastitim identitetom, ali se istovremeno bavi i univerzalnom temom traume i kolektivnog sjećanja.

U uvodnom djelu otvorenja sve prisutne je pozdravila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je uz nekoliko riječi o samom djelovanju muzeja, istaknula  suradnju muzeja s brojnim koprivničkim, akademskim i amaterskim slikarima, udrugama i pojedincima koji godinama izlažu u galerijskim prostorima.

Nakon uvodnog govora ravnateljice, gostima se obratila Tanja Špoljar, autorica predgovora izložbe, koja je predstavila umjetnicu Gordanu Špoljar Andrašić kako bi posjetiteljima približila njen rad. Osvrnula se na temu djetinjstva koja se proteže izložbom te osjećajima koji su prethodili stvaranju slika, ali i onima koji se osjećaju gledajući ih.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, uz čestitku i zahvalu autorici na još jednoj uspješnoj izložbi, a prigodnim riječima na otvorenju izložbe obratili su se i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, te ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice, Robert Čimin, koji je svima u budućnosti zaželio što više ovakvih kulturnih programa.

Izložba se u Muzeju Grada Đurđevca može razgledati od 5. do 20. lipnja 2021.