Galerijski prostori Muzeja Grada Đurđevca u novom svjetlosnom ruhu

Galerijski prostori Muzeja Grada Đurđevca u novom svjetlosnom ruhu

U Muzeju Grada Đurđevca, nakon više desetljeća, u izložbenim su prostorima prvog kata u tijeku radovi kojima će prostor biti opremljen novom rasvjetom, izmjenjenim nosačima slika i bojenjem zidova.

Ovi salonski prostori, da podsjetimo, ugostili su mnoge izložbe inozemnih i domaćih umjetnika, dokumentarističke izložbe, brojne radionice, pa čak i kazališne predstave. Njima je prodefiliralo tisuće i tisuće posjetitelja i nosilo lijepu sliku o galeriji i njenim aktivnostima. Održana su brojna predavanja, skupovi, a u novije vrijeme i svečane sjednice Gradskog vijeća.

Zidovi dva salona s dvorišne strane, na  katu sjeverozapadnog krila utvrde, imaju i gotičke prozorske otvore koji su pronađeni u građevnoj strukturi prilikom građevinskih zahvata osamdesetih.

U unutrašnjosti treba spomenuti i zanimljivu kamenu spoliju ugrađenu u zidu (kameni detalj koji se koristi iz neke ranije konsturkcije).

Svi ovi detalji i buduće izložbe, uz novu rasvjetu i obnovu zidova, dobit će novi naglasak i ugođaj u novouređenom prostoru za koje je sredstva izdvojio Grad Đurđevac.

(Tekst: Edita Janković Hapavel; fotografije: Muzeja Grada Đurđevca)