Muzeju Grada Đurđevca odobreni nastupi renomiranih glazbenika od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Muzeju Grada Đurđevca odobreni nastupi renomiranih glazbenika od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Muzej Grada Đurđevca i ove je godine podržalo Ministarstvo kulture i medija omogućivši nastupe renomiranih glazbenika. Publika će imati prilike uživati u koncertima More Love Ensebmla, jazz fusion kvinteta, te Gitaramezza koji čine Nataša Antoniazzo i Tvrtko Sarić.

Kvintet More Love Ensembl predstavit će se đurđevačkoj publici s programom Crossing koji je u potpunosti posvećen hrvatskim kompozitorima klasične glazbe : Sorkočević, Lisinski, Zajc, Bersa, Pejačević, Tijardović, Gotovac i Papandopulo. Program Crossing ujedno je i treći album sastava, koji predstavlja i širenje iz trija u kvintet. Sastav čine Melita Lovričević (vokal i efekti), Petar Ćulibrk (klavir), Marko First (akustična i električna violina), Luka Žužić (trombon, klavijature) te Enos Kugler (bubnjevi).

Duo Gitaramezzo, u sastavu je Nataše Antoniazzo kao mezzosoprana i Tvrtka Sarića na gitari. U programu s kojim će se predstaviti, imat ćemo prilike čuti vrlo atraktivan i zanimljiv probir španjolskih i hrvatskih skladatelja.

Na ovaj način, uz potporu Ministarstva kulture i medija, publici, te polaznicima glazbenih škola, omogućen je pristup koncertima vrhunskih glazbenika te upoznavanje skladbi hrvatskih i stranih kompozitora u prostorima Muzeja Grada Đurđevca.

Termini nastupa biti će naknadno objavljeni na stranicama muzeja i Grada Đurđevca sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama.