Muzej bilježi daljnje povećanje broja posjetitelja

Muzej bilježi daljnje povećanje broja posjetitelja

Muzej grada Đurđevca i dalje bilježi porast broja posjetitelja nakon relativno bolje epidemiološke situacije te medijskog predstavljanja tijekom siječnja i veljače na HRT-u i radio postajama. Tome je svakako doprinijelo i dolazak ljepšeg vremena. Tako je samo posljednjeg vikenda u veljači zabilježeno 50 dolazaka iz drugih sredina,  a na mjesečnoj razini, veljača, najkraći mjesec u godini, muzej je posjetilo 403 posjetitelja, što je više nego u isto vrijeme prošle godine.

Najveći interes za najmlađu populaciju je i nadalje izložba „Čudesne naprave”, modeli rađeni prema skicama Leonarda da Vincija – kuglični ležaj, top, samostrel, letači…

Uz navedenu izložbu, te Interpretacijski centar Picokijade i aktualnu izložbu „Od crteža do stop animacije”, posjetitelji su uz bogat sadržaj proizvoda u suvenirnici zaokružili posjet i razgledavanje muzeja i same utvrde Stari grad.

Muzej i nadalje radi na obogaćivanju sadržaja, a tijekom veljače prijavio se na natječaj Koprivničko-križevače županije za muzejsko-galerijsku djelatnost koja je obuhvatila muzejsko-galerijske sadržaje i izložbe, te sanaciju i obnovu stolarije na utvrdi Stari grad.