Sve više posjetitelja u Muzeju Grada Đurđevca

Sve više posjetitelja u Muzeju Grada Đurđevca

Lijep i sunčani vikend te poboljšanje općenite epidemiološke situacije, doprinio je većem broju ljudi koji su za svoj posjet odabrali upravo Muzej Grada Đurđevca. Posjetitelji iz različitih krajeva Hrvatske posjetili su Đurđevac i utvrdu Stari grad te razgledali muzejske sadržaje.

Najviše je posjetitelja privukla izložba „Čudesne naprave” Leonarda da Vincija, na kojoj se mogu vidjeti izumi tog renesansnog genija, ali i pobliže upoznati samog umjetnika preko prikaza njegovih razmišljanja, citata i lente životnih događaja. Osim navedene izložbe, posjetitelji su preko Interpretacijskog centra Picokijade saznali nešto više o samom gradu Đurđevcu i poznatoj Legendi o Picokima, zaštićenom nematerijalnom kulturnom dobru. U izložbenim se salonima, kao i na internetskim stranicama muzeja, nalazi izložba „Od crteža do stop animacije”, izložba 2D likova i scenografija potrebnih za stvaranje stop animacije, a koje su izradili učenici Osnovne škole Đurđevac.

Osim izložbenih sadržaja, posjetiteljima su pozornost privukli i brojni suveniri koji se nalaze u muzejskoj suvenirnici. Preko izloženih se suvenira također može upoznati đurđevačka baština, stoga ne čudi što se posjetitelji često odlučuju ponijeti sa sobom suvenir na kojem je istaknuta utvrda Stari grad, pijetao ili pak dio prirodne baštine Đurđevca, poput motiva s Đurđevačkih pijesaka. Motivi iz etno baštine našli su mjesto na primamljivom nakitu od cinkove legure – ogrlicama, narukvicama, naušnicama.  Đurđevačke priče, muzejske ideje smjestile su se i na „ambrelama”, kišobranima, majicama, šulcevima, torbicama, šalicama i drugim suvenirima kojih je više od stotinjak.

Pozivamo i buduće posjetitelje da zajedno gradimo ovaj pozitivan trend putovanja i upoznavanja kulturnih i prirodnih bogatstava Hrvatske i njenih manjih sredina.