Održan koncert klasične glazbe u Muzeju Grada Đurđevca

Održan koncert klasične glazbe u Muzeju Grada Đurđevca

U četvrtak, 22. listopada 2020., u Muzeju Grada Đurđevca održan je koncert na kojem su nastupale sopranistica Ana Jembrek uz klavirsku pratnju Kosjenke Turkulin. Nastavak je ovo održavanja koncertnih nastupa sufinanciranih od strane Ministarstva kulture preko kojeg se u Đurđevac dovode vrhunski glazbenici kako bi zaljubljenici u glazbu, polaznici glazbene škole te ostali učenici mogli doživjeti i uživati u skladbama različitih izvedbi. Na ovom je koncertu publika imala prilike čuti izvedbe Huberta Pettana, Adalberta Markovića, Brune Bjelinskog, Aarona Marka Rothmüllera i Emila Cossetta.

Ana Jembrek rođena je u Koprivnici, gdje je i započela svoju glazbenu naobrazbu. Dobitnica je nekoliko nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, a solistički je nastupala širom Hrvatske, u Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Mađarskoj, BiH i Češkoj. Stalna je članica vokalnog ansambla “Antiphonus”.

Kosjenka Turkulin je učiti klavir počela u Zagrebu, a izobrazbu nastavlja u talijanskom gradu Duinu. Diplomirala je klavir u Zagrebu, a komornu glazbu na Konzervatoriju u Parmi. Kao komorna je glazbenica osvajala nagrade na međunarodnim natjecanjima, a brojne je nastupe imala kao solistica i članica komornih sastava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.