Održan koncert Komornog trija Crisóstomo

Održan koncert Komornog trija Crisóstomo

Muzej Grada Đurđevca započeo je svoje jesenske aktivnosti koncertom klasične glazbe u izvedbi Komornog trija Crisóstomo koji je održan u galerijskim prostorima muzeja u utorak, 8. rujna 2020. godine.

Koncert komorog trija Crisóstomo, u sastavu Krešimir Marmilić na violini, Matija Štajcar na violončelu te Biserka Krčelić na harfi, privukao je brojne zaljubljenike u klasičnu glazbu koji redovito posjećuju ovakva događanja u muzeju. Crisóstomo čine glazbenici čija suradnja traje godinama u više sastava, a objedinjeni u ansambu Crisóstomo, svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na koncertnu scenu. Ansambl se nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika vrlo bogatog iskustva u izvođenju komorne glazbe, te samim time na svojim nastupima izvode djela u originalu, ali i obrade primjerene za njihov sastav. Okupljeni su na nastupu u Muzeju Grada Đurđevca imali prilike čuti djela Miletića, Albrechtsbergera, Saint-Saensa, Snoera, Glinke, Matza i Lowlanda.

Koncert je imao i gošću, solo pjevačicu Gabrielu Šipek, studenticu Umjetničke akademije u Grazu, koja je prije samog koncerta izvela dvije skladbe, Z onkraj Drave i Vilo moja.

Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.