19. rujna - 30. lipnja 2021.

Izložba Leonarda da Vincija „Čudesne naprave“ u Đurđevcu

Veliki inozemni izložbeni projekt, Leonardo da Vinci „Čudesne naprave“, koji je u travnju 2020. odgođen, napokon dolazi u Muzej Grada Đurđevca!

Talijanski umjetnik Leonardo da Vinci (1452.-1519.) – jedan od najvećih genija renesanse, vrhunski slikar, arhitekt, izumitelj, kipar – za svog je života napravio na tisuće skica modela temeljenih na vlastitim idejama, a dio njih bit će izloženo u Muzeju Grada Đurđevca. Iako ga većina zna po njegovim najpoznatijim djelima, poput Mona Lise i Posljednje večere, ovog ćemo puta upoznati i drugu stranu njegova stvaralaštva.

Modeli predstavljeni na ovoj izložbi napravljeni su na temelju Leonardovih skica, studija i crteža o tehničkim, letećim i ratnim strojevima, mostovima, kao i vozilima. Izložba svojim sadržajem i tematikom odgovara svim dobnim skupinama, uz osobitu preporuku školskim, te se mogu uključiti učenici iz gotovo svih nastavnih područja, pogotovo iz umjetnosti, matematike i fizike. Isto tako, ona omogućuje poticaj u kreativnom i inspirativnom stvaralaštvu učenika, te nastanku novoosmišljenih uradaka u sklopu nastavnih područja.

Izložba će biti smještena u utvrdi Stari grad, u prostorima iz 14. stoljeća, te će se uz izložene skice i modele posjetiteljima pružiti posebni doživljaj vraćajući nas u doba renesanse kada su se događala velika otkrića i izumi, čemu svjedoči i stvaralaštvo Leonarda da Vincija.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka, izložbu ćete moći razgledati od 19. rujna 2020. do 30. lipnja 2021.

CIJENE ULAZNICA ZA IZLOŽBU LEONARDA DA VINCIJA 

Pojedinačno: učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, branitelji: 25,00 kn

Odrasli pojedinačno: 35,00 kn

Odrasli grupa (10-30 osoba):  30,00 kn

Grupni posjet (10-30 osoba) – učenici, studenti, umirovljenici, braniteljske udruge: 20,00 kn

Obiteljska ulaznica: 80,00 kn

 

Povratak na izložbe