Kreativci oslikavali kamenčiće u Muzeju Grada Đurđevca

Kreativci oslikavali kamenčiće u Muzeju Grada Đurđevca

Na radionici održanoj u srijedu, 19. kolovoza 2020. godine u Muzeju Grada Đurđevca, mladi su kreativci oslikavali kamenčiće i stvarali vlastite priče. Na početku su im muzejske djelatnice objasnile na koje će načine i pomoću čega oslikavati kamenčiće, a potom i koje će motive moći crtati.

Nakon što su pogledali mnoštvo slika oslikanog kamenja kako bi i sami dobili neke ideje, započeli su sa slikanjem. Za radionicu su bile pripremljene podloge na koje se lijepio finalni proizvod. Na podlogu plave boje koja je predstavljala more, stavljali su kamenčiće s nacrtanim ribama, morskim psima, dupinima, morskim zvijezdama i brodovima. Na podlogu zelene boje koja je predstavljala prirodu, stavljali su kamenčiće s cvijećem, leptirima, bubamarama i drvećem. Jednu su podlogu žute boje ispunili pustinjskim motivima poput kaktusa i ljame, a ostale su podloge ispunjene kamenčićima raznovrsnih motiva.

Idućeg nas tjedna očekuje posljednje okupljanje u sklopu „Ljetne zabave u muzeju“, kada ćemo u sklopu radionice „Muzejska abeceda“ naučiti ponešto o pojmovima vezanima uz umjetnost, muzeje i utvrdu Stari grad.