Mali kreativci izrađivali mozaike u Muzeju Grada Đurđevca

Mali kreativci izrađivali mozaike u Muzeju Grada Đurđevca

Na radionici održanoj u srijedu, 12. kolovoza 2020. godine u Muzeju Grada Đurđevca mali umjetnici upoznali su se s tehnikom izrade mozaika. Na početku su im muzejske djelatnice objasnile što je mozaik i pokazale im primjere iz povijesti umjetnosti. Oduševili su ih antički podni i raskošni bizantski mozaici, a lako su prepoznali i mozaik koji se nalazi u crkvi sv. Jurja u Đurđevcu.

Nakon što su dobro utvrdili što su i kako izgledaju mozaici, dobili su zadatak da pronađu jedan primjer mozaika na izložbi „Iz riznice Zavičajne zbirke likovnih djela Muzeja Grada Đurđevca“ postavljenoj u potkrovlju utvrde Stari grad. Zadatak su uspješno riješili pa je mogao započeti kreativni dio druženja – izrada vlastitog mozaika. Trebalo je najprije smisliti motiv i skicirati ga na podlozi, pa odabrati i posložiti različite komadiće te ih na kraju zalijepiti na podlogu.

Mali kreativci dokazali su da se i od materijala poput kukuruza, graha, kamenčića, obojene tjestenine, i komadića drva mogu napraviti prava umjetnička djela. U istom tonu nastavljamo idući tjedan na radionici u muzeju kada ćemo se zabavljati oslikavajući kamenčiće.