Djeca u Muzeju Grada Đurđevca učila o rijeci Dravi te šumama i livadama našeg zavičaja

Djeca u Muzeju Grada Đurđevca učila o rijeci Dravi te šumama i livadama našeg zavičaja

Program ljeta u Muzeju Grada Đurđevca nastavio se u četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine na radionici Moj zavičaj: šume, livade i Drava koju je pripremio i uz pomoć muzejskog osoblja vodio Robert Rodman. Okupljena djeca su se kroz fotografije, koje je Rodman snimio otkrivajući ljepote Podravine, upoznala s biljkama i životinjama koje žive oko nas i podsjetila se što je to zavičaj. Uvijek je potrebno naglasiti da prirodu moramo čuvati i o njoj brinuti kako bismo s ponosom svima mogli reći odakle dolazimo.

Nakon što su djeca čula zanimljivosti o zavičaju i prisjetila se vlastitih doživljaja prilikom boravka na Dravi i u šumama, prionula su crtanju motiva poput cvijeća i životinja. Neki su osim crtanja bojicama odučili koristiti i kolaž papir te su tako nastala vrlo zanimljiva djela.

Radionicu je posjetila i novinarka Ivana s Podravskog radija pa su djeca imala priliku dati intervju o dojmovima s druženja u muzeju. Što su rekli svi će moći čuti u emisiji Neki novi klinici koja će se na Podravskom radiju emitirati u nedjelju, 9. kolovoza u 18 sati.

Na idućoj radionici u muzeju družimo se u srijedu, 12. kolovoza od 10 sati, a izrađivat ćemo mozaike od prirodnih materijala.