HRT prati izložbenu djelatnost Muzeja Grada Đurđevca

HRT prati izložbenu djelatnost Muzeja Grada Đurđevca

Nizu priloga koje su o Muzeju Grada Đurđevca pripremili reporteri Hrvatske radiotelevizije pridružuju se prilozi o dvjema aktualnim izložbama snimljeni 13. srpnja 2020. godine.

O izložbi Iz riznice Zavičajne zbirke likovnih djela Muzeja Grada Đurđevca govorila je ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel istaknuvši kako je na izložbi izloženo 99 djela autora iz Hrvatske, posebno iz Podravine, ali i inozemstva. Među njima ima i akademskih i amaterskih umjetnika koji su stvarali kroz 20. stoljeće ili stvaraju još i danas pa izložba daje jedan zanimljiv pregled moderne i suvremene umjetnosti.

Nagrađivane fotografije okupljene na izložbi Esencija predstavili su njihovi autori Mato Zeman, Ivan Nemet i Željko Car koji je ujedno predstavio i rad Ivana Hećimovića te djelovanje Foto-kino kluba „Picok“ iz Đurđevca. Autori su se osvrnuli na svoje početke bavljenja fotografijom, motive koje najčešće fotografiju te uspjehe koje su postigli na domaćim i međunarodnim izložbama.

Muzej Grada Đurđevca i ljeti je vrlo aktivan pa tako posjetitelji uz ove izložbe mogu razgledati i Interpretacijski centar Picokijade, a za najmlađe su pripremljene kreativne i poučne radionice koje se održavaju svakog tjedna.