Počela ljetna zabava u Muzeju Grada Đurđevca

Počela ljetna zabava u Muzeju Grada Đurđevca

Radionicom Upoznajmo Stari grad i životinje iz Hrvatske Sahare u četvrtak, 9. srpnja, otvoren je ovogodišnji program ljeta u Muzeju Grada Đurđevca. Na prvoj su radionici okupljena djeca saznala detalje o utvrdi Stari Grad, njezinoj gradnji i promjenama kroz vrijeme, a prisjetili su se i poznate Legende o Picokima. Posebno su ih se dojmili oživljeni likovi vojnika, kovača, lončara te starice i kapetana grada koje se upoznali zahvaljujući multimedijalnim vodičima u Interpretacijskom centru Picokijade. Također su obišli aktualne izložbe u muzeju, o kojima će još više saznati na idućim radionicama.

Nakon obilaska muzeja, uslijedio je odlazak do Hrvatske Sahare, obližnjeg mini zoološkog vrta, gdje su od Damira Hodalića djeca čula što su to autohtone životinjske pasmine te se upoznala s nekima od njih poput kokoši hrvatica. Naravno, družili su se i s ostalim životinjama, zaključili koja je razlika između guske i patke te naučili zanimljive podatke o devama. Na kraju su životinje koje su vidjeli crtali pomoću pera skupljenih u Hrvatskoj Sahari i tuša pa su tako mogli doživjeti kako su ljudi pisali prije izuma penkale.

Na sljedećoj radionici, koja će se održati u srijedu, 15. srpnja, u 10 sati pod vodstvom Roberta Rodmana, ponovno će tema biti životinje, i to jeleni, srne, srndaći i ptičice.