Posjet djelatnika Veleposlanstva Republike Indonezije Muzeju Grada Đurđevca

Posjet djelatnika Veleposlanstva Republike Indonezije Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca su u četvrtak, 2. srpnja, posjetili djelatnici Veleposlanstva Republike Indonezije. U svom neslužbenom posjetu, utvrdu Stari Grad i muzej posjetili su Nj.e.g. Sjachroedin Zainal Pagaralam, Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik s užom obitelji te predstavnici Odjela za ekonomske poslove, Odjela za političke poslove, Odjela za protokol i konzularne poslove, Odjela za medije i društveno-kulturne poslove, Odjela za komunikaciju i Odjela za administraciju.

U muzeju su razgledali stalni postav, Interpretacijski centar Picokijade, te uz usmeno pripovijedanje, ponešto o kulturnoj i prirodnoj baštini naučili su preko tableta i proširene stvarnosti gdje su mogli poslušati nešto više prema vlastitim preferencijama. Potom su razgledali i izložbu nagrađivanih i izlaganih fotografija diljem svijeta „Esencija“, fotografa Željka Cara, Ivana Hećimovića, Ivana Nemeta i Mate Zemana. Naposlijetku su pogledali i novopostavljenu izložbu u potkrovlju utvrde „Iz riznice zavičajne zbirke likovnih djela Muzeja Grada Đurđevca“ na kojoj je izloženo 99 djela od ukupno 71 autora. Svoje oduševljenje posjetom i pruženim gostoprimstvom nisu krili, što se može vidjeti i na priloženim fotografijama.

U svom su posjetu posjetili i ugostiteljske prostore u prizemlju utvrde, a i obišli su Hrvatsku Saharu gdje su uhvatili i pokoju sliku s njenim životinjskim stanovnicima.