Ljubitelji glazbe ispunili veliki salon Muzeja Grada Đurđevca

Ljubitelji glazbe ispunili veliki salon Muzeja Grada Đurđevca

Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture, a kao dio programa ovogodišnje Picokijade, Muzej Grada Đurđevca ugostio je u četvrtak, 18. lipnja 2020. godine vrhunske glazbenike iz Zagreba okupljene u gudački kvartet Cadenza. Uz osnivača kvarteta Krešimira Marmilića, na violini je nastupao Ivan Zovko, na violi Marta Bergovec te na violončelu Vinko Grubešić. Posebna gošća večeri bila je mlada sopranistica Petra Cik uz klavirsku pratnju profesorice Laure Malovac.

Program je vodila i sve okupljene pozdravila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je posebno naglasila kako joj je drago u publici vidjeti mnogo mladih koji zahvaljujući koncertima koji se redovito održavaju u muzeju imaju priliku nadopuniti svoje glazbeno obrazovanje. Publici se obratio i Krešimir Marmilić istaknuvši da gudački kvartet Cadenza u 2020. puni 25 godina postojanja tijekom kojih je ostvario brojne zapažene nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncertom u Đurđevcu iznova su potvrdili svoju kvalitetu i širinu repertoara pa je tako publika uživala u skladbama finskih, hrvatskih i armenskih kompozitora, ali i u poznatim brojevima filmske glazbe. Publiku su zadivile i pjevačke sposobnosti Petre Cik, maturantice đurđevačke gimnazije i polaznice Srednje umjetničke škole Fortunat Pintarić u Koprivnici, koja je uz pratnju profesorice Laure Malovac na klaviru upotpunila program.

Dobro raspoloženi glazbenici od kojih je publika mogla i ponešto naučiti o skladbama koje su izvodili u potpunosti su zaslužili dugotrajni pljesak publike i poziv na bis te na ponovni dolazak u Đurđevac.