Muzej Grada Đurđevca počinju posjećivati organizirane skupine posjetitelja

Muzej Grada Đurđevca počinju posjećivati organizirane skupine posjetitelja

Nakon pandemije uzrokovane virusom COVID-19 i privremene obustave rada, Muzej Grada Đurđevca nastavlja s uspješnim radom s posjetiteljima. Iako su mnogobrojne najavljene grupe zbog situacije bile primorane otkazati svoj posjet, muzej je započeo prihvaćati organizirane skupine posjetitelja ponašajući se u skladu sa smjernicama HZJZ-a.

Tako je u subotu, 30.5.2020., Muzej Grada Đurđevca posjetila grupa motorista BMW moto kluba Zagreb. Oni su Đurđevac posjetili na svom putovanju nazvanom „Podravske steze“ gdje su obišli gradove i prirodne znamenitosti Podravine, a sve začinili ukusnom podravskom prehranom i kapljicom. Na svom su putovanju odabrali Đurđevac kao zaustavnu točku gdje su u Muzeju Grada Đurđevca posjetili stalni postav – Interpretacijski centar Picokijade, te trenutnu izložbu u sklopu Edukativne muzejske akcije „Ljubav oko nas“.

Pozivamo posjetitelje da nas bez bojazni posjete, uživaju u gostoljubivosti Đurđevčana, upoznaju kulturne i prirodne znamenitosti Đurđevca, obiđu Muzej Grada Đurđevca – njegov stalni postav i povremene izložbe, poslikaju se s devama i ostalim stanovnicima Hrvatske Sahare nedaleko utvrde Stari grad te razonode svoje nepce u Restoranu i pivnici Stari grad u prizemlju utvrde.

Radno vrijeme Muzeja Grada Đurđevca od 1. lipnja 2020.:
pon-pet: 8:00 – 16:00

sub: 10:00 – 14:00

Moguće promjene radnog vremena bit će objavljene na internetskoj i Facebook stranici Muzeja Grada Đurđevca.