Muzealci iz Bjelovara posjetili Muzej Grada Đurđevca

Muzealci iz Bjelovara posjetili Muzej Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca su u srijedu, 20. svibnja 2020. godine, posjetili ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović i dio muzejskog osoblja s kojim đurđevački muzealci uspješno surađuju. Već godinama ove dvije muzejske institucije razmjenjuju muzejsku građu, brojna umjetnička djela, ali i potrebna muzejska tehnička pomagala poput postamenta ili vitrina.

U nekoliko su navrata đurđevački i bjelovarski muzej surađivali i kroz izložbe pa je tako đurđevačka publika imala prilike vidjeti izložbe s djelima iz fundusa Gradskog muzeja Bjelovar, kao i dokumentarističke izložbe koje su se tamo priređivale. Istaknimo samo izložbe „5000 godina pisma“ iz 1998. te „Valentinovo – ljubav i cvijeće“ iz 2000. godine. I Muzej Grada Đurđevca ustupio je bjelovarskom muzeju izložbe među kojima su bile „Moslavačke i posavske pregače iz Donacije Ivan Lackovića Croate iz 2000. godine te „Ivan Lacković Croata: izbor iz zbirke Muzeja Grada Đurđevca“ i „S pisanicom ususret Uskrsu: pisanice iz etnografske zbirke Muzeja Grada Đurđevca“ iz 2018. godine.

Daljnja će se suradnja nastaviti kroz posudbu izložbi i eksponata u narednom razdoblju, za što su interes pokazali i ravnatelj bjelovarskog muzeja Milan Pavlović i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel. Svoj su radni posjet muzeju Bjelovarčani iskoristili i da razgledaju izložbu „Ljubav oko nas“ po kojoj su ih provele djelatnice muzeja.