Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2020.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2020.

Muzej Grada Đurđevca i ove se godine pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja. Tema ovogodišnjeg dana je „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost.“.

Muzej Grada Đurđevca je dan muzeja povezao s 25. Edukativno-muzejskom akcijom (EMA), čija je ovogodišnja tema ljubav, te je pripremio izložbu Ljubav oko nas. Iz fundusa muzeja odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani obiteljskim i prijateljskim vezama, a ujedno svjedoče o važnim etapama hrvatske povijesti umjetnosti. Poveznice i zanimljivosti koje se kriju među odabranim umjetnicima možete otkriti na izložbi koja će se u Muzeju Grada Đurđevca moći razgledati od 18. svibnja 2020., kada je, već uobičajeno, povodom obilježivanja Međunarodnog dana muzeja posjetiteljima omogućen besplatan ulaz. Uz radove poznatih umjetnika izloženi su i radovi mladih umjetničkih nada, polaznika Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca. Oni su na kreativan način predstavili različite oblike ljubavi i što za njih ta riječ znači.

Ovogodišnju EMA u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva prati knjižica u kojoj su navedeni svi programi koji se održavaju diljem Hrvatske. Knjižicu možete nabaviti po cijeni od 10 kuna u bilo kojoj od ukupno 63 ustanova koje sudjeluju u EMA-i, pa tako i Muzeju Grada Đurđevca, a kupnja knjižice omogućava besplatan ulazak u sve ustanove te sudjelovanje u završnoj nagradnoj igri.

Izložba Ljubav oko nas ostaje otvorena do 14. lipnja te pozivamo sve zainteresirane da ju razgledaju, uz poštivanje preporuka HZJZ-a i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su istaknute na ulazu u muzej.