18. svibnja - 14. lipnja 2020.

Izložba „Ljubav oko nas“ u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u sklopu 25. Edukativno-muzejske akcije (EMA), čija je ovogodišnja tema ljubav, pripremio je izložbu Ljubav oko nas. Iz fundusa muzeja odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani obiteljskim i prijateljskim vezama, a ujedno svjedoče o važnim etapama hrvatske povijesti umjetnosti.

Uz radove umjetničkih parova Line Virant Crnčić i Mencija Clementa Crnčića, Ane Jerković Papp i Petra Pappa te Dragice Cvek Jordan i Vasilija Jordana, na izložbi će biti predstavljeni i radovi Ivana Tišova i Ernesta Tomaševića čije su supruge bile umjetnice. Da se ljubav prema umjetnosti prenosi kroz generacije pokazat će djela Ive Auera, koji potječe iz poznate umjetničke obitelji. Bratskom vezom povezani su Krsto i Željko Hegedušić čiji se brojni radovi čuvaju u muzeju, a zanimljivo je i da je Krstina supruga bila umjetnica Branka Frangeš Hegedušić.

Kakve se još poveznice kriju među ovim umjetnica otkriti možete na izložbi koja će se u Muzeju Grada Đurđevca moći razgledati od 18. svibnja 2020., kada povodom obilježivanja Međunarodnog dana muzeja posjetiteljima omogućavamo besplatan ulaz.

Uz radove poznatih umjetnika izloženi će biti i radovi mladih umjetničkih nada, polaznika Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca. Oni su na kreativan način predstavili različite oblike ljubavi i što za njih ta riječ znači. Njihovi će radovi, kao i poneki detalji sa cjelokupne izložbe, biti dostupni i virtualno, na internetskim i Facebook stranicama muzeja.

Ovogodišnju EMA u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva prati knjižica u kojoj su navedeni svi programi koji se održavaju diljem Hrvatske. Knjižicu možete nabaviti po cijeni od 10 kuna u bilo kojoj od ukupno 63 ustanova koje sudjeluje u EMA-i, pa tako i Muzeju Grada Đurđevca, a kupnja knjižice omogućava besplatan ulazak u sve ustanove te sudjelovanje u završnoj nagradnoj igri.

 

Povratak na izložbe