Leonardo da Vinci „Čudesne naprave“

Leonardo da Vinci „Čudesne naprave“

Talijanski umjetnik Leonardo da Vinci (1452.-1519.) – jedan od najvećih genija renesanse, vrhunski slikar, arhitekt, izumitelj, kipar – za svog je života napravio tisuće skica modela temeljenih na vlastitim idejama, a dio njih bit će izložen u Muzeju Grada Đurđevca. Oni su napravljeni  na temelju Leonardovih skica, studija i crteža tehničkih, letećih i ratnih strojeva, mostova te vozila.

Izložba svojim sadržajem i tematikom odgovara svim dobnim skupinama, osobito školskim jer se izložba može povezati gotovo sa svim nastavnim područjima, a osobito s umjetnošću, matematikom i fizikom. Isto tako, ona daje poticaj u kreativnom i inspirativnom stvaralaštvu učenika te nastanku novoosmišljenih uradaka u raličitim nastavnim područjima. Valja naglasiti i kako se izloženi modeli mogu dodirivati.

I ovaj put podršku izložbi dalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja jer omogućuje učenicima da budu u ulozi istraživača i bolje upoznajurazdoblje visoke renesanse kada je došlo do značajnih izuma na području znanosti i tehnologije.

Pozivamo vas da šetnjom srednjovjekovnom utvrdom Stari grad i izložbom doživite dio Leonardovog genija.