Otvorena izložba Marije Stipan

Otvorena izložba Marije Stipan

U Muzeju Grada Đurđevca je u petak, 6. ožujka 2020., otvorena samostalna izložba slika molvarske umjetnice s koprivničkom adresom, Marije Stipan pod nazivom Lirizam i imaginacija.

Marija Stipan slikarstvom se bavi od ranog djetinjstva, a ozbiljnije u posljednjih 25 godina. Najčešće slika uljem na platnu, akrilikom i akvarelom, što se može vidjeti i na đurđevačkoj izložbi. Članica je Molvarskog likovnog kruga iz Molvi, Likovne sekcije Podravka ’72 iz Koprivnice te Udruge Peski-Art Đurđevac.

Ova izložba, otvorena baš uoči Dana žena, privukla je brojne ljubitelje umjetnosti te su se galerijski saloni muzeja u nekim trenucima činili i premalima. Bajkoviti prikazi podravskih krajolika i panorama, lepršavih i bezbrižnih žitnih polja s istaknutim crvenim makovima, izbrazdani putevi koji zavijaju duboko u šumu te obrisi nježnih vila koje promatraju svijet sakrivene iza gustog drveća, prikazani su na više od 60 slika kojima se slikarica predstavila publici.

Mnogobrojne okupljene posjetitelje pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, opisavši opus slikarice, njene najčešće motive i dopadljivost stila publici. Umjetnica Marija Stipan zahvalila se okupljenima na praćenju njenog stvaralačkog rada te muzeju na prihvaćanju i izlaganju njene samostalne izložbe. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Zbor medicinskih sestara Lucerna, OB Tomislav Bardek Koprivnica, pod ravnanjem Josipa Pankarića.

Izložba ostaje otvorena do 29. ožujka 2020.