Muzej Grada Đurđevca dobio je velikodušnu donaciju vjerne posjetiteljice

Muzej Grada Đurđevca dobio je velikodušnu donaciju vjerne posjetiteljice

Iako je već zakoračila u drugu polovicu 9. desetljeća života, u Đurđevac je doputovala sama. Naime, gospođa V.I. već je nekoliko puta dolazila iz Zagreba na izložbe koje je pripremio muzej i oduševljeno se vraćala svaki put. Nakon nekoliko posjeta i lijepih utisaka koje je nosila sa sobom, gospođa V.I. odlučila je donirati crteže i grafike poznatih hrvatskih umjetnika upravo Muzeju Grada Đurđevca jer je prepoznala kako će se ovdje ta djela dobro čuvati i izlagati.

Među doniranim djelima nalazimo grafike i crteže Željka Hegedušića te osobne čestitke koje je uputio obitelji gospođe V.I. Motivi crteža i grafika su raznovrsni, pa tako vidimo prikaze kuća, pogled na zagrebačku panoramu, pogled na Kamenita vrata, prikaze maškara i ljubavnih parova. Donirane su i oslikane čestitke hrvatskih slikara Antuna Maslea i Predraga Purića s božićnim motivima.

Prilikom zadnjeg posjeta razgledala je oduševljeno nove sadržaje u muzeju, a svojom životnom pričom sveučilišne profesorice ugodno je iznenadila muzejsko osoblje. Vitalna i skromna, uputila je sve pohvale i obećala da će se ponovno vratiti. Iz suvenirnice je ponijela majicu koju će, kako je rekla, s radošću nositi i promovirati naš grad.

Od srca joj hvala!