Muzej Grada Đurđevca u televizijskom prilogu HRT-a

Muzej Grada Đurđevca u televizijskom prilogu HRT-a

Muzej Grada Đurđevca je posljednjih tjedana sveprisutan u medijima zahvaljujući izložbenim projektima muzeja te novostima u Interpretacijskom centru Picokijade. Tako je u petak, 31. siječnja, u okviru Regionalnog dnevnika HRT-a objavljen prilog upravo o proširenoj stvarnosti, multimedijalnom dodatku Interpretacijskom centru Picokijade, muzejskom stalnom postavu.

Proširena stvarnost je zapravo druga faza nadogradnje Interpretacijskog centra Picokijade smještenog u utvrdi Stari grad i to u prostoru Muzeja Grada Đurđevca. Grad Đurđevac je preko ovoga projekta nabavio 25 tableta. Često puta je teško imati stalno angažiranog vodiča koji zaokupi pažnju svih u grupi pa su u Muzeju odlučili napraviti proširenu stvarnost, odnosno kupiti 25 tableta i izraditi animacije, aplikacije za 65 jedinki iz četiri teme. Jedna je utvrda Stari grad, druga tema je galerija Muzeja, treća Mini ZOO Hrvatske Sahare i posljednja su Đurđevački pijesci.

Emisija je emitirana u petak, 31. siječnja, a pogledati ju možete na internetskoj platformi HRT-a (https://hrti.hrt.hr/)