Izložba „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalíja ostaje otvorena do 3. studenoga

Izložba „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalíja ostaje otvorena do 3. studenoga

Nakon šest mjeseci, brojnih organiziranih grupa posjetitelja, velikog broja radijskih i televizijskih izvještavanja te novinskih članaka možemo reći kako je i ovaj izložbeni projekt polučio iznimne rezultate. Izložba Salvadora Dalíja „Recepti za besmrtnost“ bliži se kraju. Izložba je otvorena 26. travnja i njen planirani završetak bio je četvrtak, 31. listopada, no, kako bi naši posjetitelji, koji još nisu stigli razgledati ovu izložbu, a koji planiraju produžiti vikend povodom dana Svih Svetih mogli uživati u djelima ovog umjetnika, odlučili smo izložbu ostaviti otvorenom zaključno s nedjeljom 3. studenoga.

Podsjetimo, Salvador Dalí (1904.-1989.), španjolski slikar, jedan je od vodećih i najznačajnijih predstavnika nadrealizma, čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. U Muzeju Grada Đurđevca predstavlja se izložba pod nazivom „Recepti za besmrtnost“ koja obuhvaća 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Ovom nadasve plodonosnom umjetniku omiljena tema razgovora bila je kako postati genijem.

Umjetnik nezasitne radoznalosti u čijim djelima je od početaka prisutan osjećaj katalonskog podrijetla. U svoja djela uklapao je krajolike dajući im čudesne oblike. Svoje halucinacije i vizije utkao je u brojne kompozicije ocrtavajući se kao jedinstven i osebujan umjetnik moderne umjetnosti.

Stoga, požurite razgledati ovu iznimno posjećenu izložbu i doživite jedinstvenog Dalíja.

Cijene ulaznica: 35kn za odrasle (30kn grupa), 25kn za učenike, studente, umirovljenike, branitelje, osobe s invaliditetom (20kn grupa), 80kn obiteljska