Likovni natječaj/izložba “ASOCIJACIJE NA DALÍJA”

Likovni natječaj/izložba “ASOCIJACIJE NA DALÍJA”

Muzej Grada Đurđevca povodom izložbe Salvadora Dalíja „Recepti za besmrtnost“ u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja likovne kulture Koprivničko-križevačke županije organizira likovni natječaj/izložbu pod nazivom ˝ASOCIJACIJE NA DALÍJA ˝

Cilj natječaja i izložbe povezati je analitičko promatranje i stvaralaštvo djece i mladih. Analizirajući stvaralaštvo umjetnika Salvadora Dalíja učenici istražuju, promišljaju i  dolaze do novih spoznaja i ideja za vlastito stvaranje.  Istražuju različite mogućnosti kreativnog procesa, te usmjeravanjem pozornosti na vizualno otkrivanje novoga u već postojećim djelima, na vlastiti način iskazuju primarnu znatiželju i ekspresijom prikazuju utisnute dojmove. Salvador Dalí kao jedan od vodećih umjetnika 20. stoljeća u svom širokom i raznolikom opusu predstavlja svoju svestranost i istraživački duh. Osim što izložba pruža uvid u likovni opus umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20. stoljeća.

Na likovnom natječaju sudjeluju učenici osnovnoškolskog uzrasta u dvije kategorije:

  • 1. –  4. razred
  • 5. –  8. razred

Natječaj je otvoren zaključno s petkom 4. listopada, nakon čega će učeničke radove izabrati i vrednovati stručno povjerenstvo, uzimajući u obzir spoznajne, likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti s obzirom na uzrast, a polazište za prosudbu biti će postignuta originalnost, kreativnost i likovno-tehnička izvedba.

Učenički radovi bit će izloženi u Muzeju Grada Đurđevca, te popraćeni prikladnim katalogom.